REKLAM

Çernooçene'de Haskovo-Kırcaali karayolu üzerinde yaya köprüsü yapılacak

🔺 Çernooçene ilçe merkezi ve Haskovo-Kırcaali- Makaza karayolu

Çernooçene (Karagözler) ilçe merkezinde, Haskovo-Kırcaali- Makaza 1-5 karayolu üzerinde yaya köprüsü yapılacak. 


Çernooçene Belediye Başkanı Aycan Ahmed, yaya köprüsü porojesi için kamu ihalesi açıldığını ve yüklenici firma henüz seçilmediğini duyurdu. 


Başkan Aycan Ahmed, ülkenin orta kesimine ve komşu Yunanistan'a giden en önemli yol arterlerinden birinin Karagözler ilçesinden  geçtiğini, sakinlerinin her gün köyün üzerinden geçen yolu zor şartlar altında geçmek zorunda kaldıklarını belirtti.  Aycan Ahmed,

'' Bazen karşıya geçmek için beş dakika beklemeniz gerekiyor ve yaya köprüsü, merkezi nüfusun büyük bir kısmının yaşadığı yeni inşa edilen mahalleye bağlayacak. Bu projeyi yıl sonuna kadar hayata geçirmeyi umuyorum" dedi.


Köprüde hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin de kullanmasına olanak sağlayacak bir asansör de donatılacak. Böylece , özellikle, yaz aylarında trafiği önemli ölçüde artan yaya kazası riskini azaltacak. Belediye başkanı, ilçe merkezi sakinlerinin uluslararası karayolunu geçmek için alternatif bir yaya yolu olduğunu, ancak  ana yolu üzerine inşa edilmesi planlanan köprü yolunu kullandıklarını dile getirdi. 


Proje, ''Mineralni Bani - Çernoochene" Yerel Girişim Grubu "  kapsamında kazanan bir projeye sayesinde  inşaa edilecek ve yaya köprüsünün yaklaşık 600 bin leva maliyeti olacak.


Yakın zamanda da şu anda ilçede bulunmayan halka açık etkinlikler için bir meydan inşaa edilecek.

Site haberlerin en altında reklam

〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓〓